Minden, ami engem foglalkoztat

Kósa Brigi

Kósa Brigi

Tyúkanyó kerestetik

2019. március 27. - Sándor Brigi

Szerintetek van értelme a motivációs levélnek, mint műfajnak?

Szerintem nincs. Más azt mondja, hogy az egy teszt. De tulajdonképpen mit tesztel vele a munkaadó? Hogy tudsz hazudni, milyen az íráskészséged, a fantáziád?

A munkahely keresés most sem könnyű, akármennyire munkaerő hiány van állítólag mindenütt. Bizonyára nem könnyű megfelelő munkavállalót sem találni, aláírom, de azt sérelmezzék meg ők.

Ebben a sokfordulós önéletrajz, motivációs levél, interjúztatás háromszögben pont a motivációs levél a leggyengébb láncszem. Azt mondasz magadról, amit akarsz, olyannak írod le magad, amilyen vágyaidban lennél, de főleg azt, amit a munkáltatód hallani akar rólad. Amiért megvenne, és téged venne meg. Szakguruk azt tanácsolják, ismerd meg a céget, készülj belőle fel alaposan, tudd mit várnak el tőled, és azokra a tulajdonságokra menjél rá. A munkaadót marhára nem érdekli, a valódi belső motivációd, ami sokszor annyi, hogy pénzt kell keresned, (lehetőleg jó sokat), a lakóhelyedhez legközelebbi munkahelyen, aránylag normális emberek, körülmények közt.

 dont-give-up-3403779_340.jpg

Fotó: Pixabay

És akkor vannak cégek, akik közzétesznek olyan munkatársat kereső felhívást, akik magukról a legkevesebb információt szolgáltatják ki. Fizetés igényt kérnek. Azt lehet róluk tudni, hogy Budapest melyik negyedében helyezkednek el, ezzel szemben piacvezetők valamiben, és közvetítő céggel irodai munkára keresnek olyan dolgozót, aki háttér munkázik, időpontot egyeztet, powerpointot szerkeszt, feladja a főnökre a kabátot, megfújja a kávéját, a számolatlan kiscsicska menedzsereket is mind kiszolgálja, gondoskodik a nyomtatóban lévő papírról, a gémkapocsról, hegyes ceruzáról és mindezek mellé TYÚKANYÓ. 

A lányom, aki 3 szakmával rendelkezik, de a riportoktól sosem jut tovább, azon egyszerű oknál fogva, hogy kövér, megkért, hogy nézzek rá az állásajánlatra és segítsek neki megírni a motivációs levelet. Amikor elolvastam ezt a tyúkanyóságot a 30 szál hajamból 50 az égnek meredt, és elszállt az agyam is. Rendben van, ha ti így, akkor én is így. Az esélytelenek nyugalmával fogalmaztam meg az alábbi levelet.

Motivációs levél

Tisztelt Munkaadó!

Tekintettel arra, hogy az állásajánlatban tyúkanyót keresnek, arra gondoltam, hogy ezeket a tulajdonságaimat fogom kidomborítani: Nekem van széles e világon a legdúsabb tollazatom. Türelemmel, kellő hőmérséklettel kotlok 21 napig a tojásaimon, és messzire hallatszik a kiscsibéimet szólító kotyogásom. Ha, héját látok, vagy jégeső várható, hamar, önfeláldozó módon a szárnyaim alá terelgetem őket. 
De meggondoltam magam, mivel nem vagyok tyúk, saját csibéim nincsenek, csak utónevelek 3-at, kakasom előző házasságából. Így nem lennék elég hiteles, amennyiben autentikus, odaadó tyúkanyónak akarnám magam feltüntetni.

Ezért maradok a standard formánál, amiben leírom, hogy jó kommunikációs készséggel, a mediációig hajló türelemmel rendelkezem.
Szívesen dolgozom csapatban, tudok rendszerben gondolkodni. 
A munkámra és a környezetemre egyaránt gondosan, és precízen ügyelek. 
Sikerorientált vagyok a háttérmunka, a napi munkák hatékonysága, és a feladat előkészítés tekintetében is.
Elhivatottan, kötelességtudattal végzem a rám bízott feladatot.
Talpraesett, jószívű, nyitott személyiség vagyok, jó problémamegoldó képességgel 
Mindenem a szervezés, a kapcsolattartás, a motiválás. Bonyolítottam már le országos gyűjtést jótékonysági alapon. 
A számítógép használatban nem csak a fb és Instagram posztolásig jutottam, használom az Office programokat is.

Kávét nem szívesen főzök, remélem van automata az irodában. 
8 órás munkarendet vállalok, és kétszer annyi fizetést kérek, mint amennyi az első gondolatuk volt. Ha, megfizetnek bérköltést és húsvét közeledtével tojásfestést is vállalok. 
Ja, és van humorom. Amennyiben ez nem tűnt volna fel, kérem motivációs levelem figyelmen kívül hagyását.

Maradok tisztelettel: Sándor Bogáta Csepelről 
(ez a nevem magyaros sorrendje).
Dátum

Nos ennyi. De, legalább megspórolta magának Bogi az interjúra utazás idejét, költségét, fáradtságát.

 

Szerző: Sándorné Kósa Brigitta

Forrás: kosabrigi.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kosabrigi.blog.hu/api/trackback/id/tr214718859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása